Beleef vanuit je zintuigen!!

Home » Beleef vanuit je zintuigen!!

feb 23, 2015 | Digital Detox Tips, Varia | 0 Reacties

imagesIn ons afgelopen ski-verlof was internet en social media niet weg te denken. Camera’s op ski-stokken, op helmen, op de latten en de snowboards…
Wifi in alle grote ski-hutten , gsm’s alom tegenwoordig.De kleine monteerbare video en foto toestelletjes geven leuke beelden, en bij het skiën is het inderdaad niet evident om te filmen en te fotograferen… en toch…

Een beperkte ervaring?

Ik geef het toe, ook ik heb een tijdje de verleiding niet kunnen weerstaan om alles en iedereen op smartphone vast te leggen. En bij het skiën is het echt geen sinecure om je skiënde partner op foto of film te krijgen. Gewoon met mijn smartphone in de hand was het wellicht soms ook gevaarlijk…En als ik dan achteraf de foto’s en filmpjes bekeek was ik eigelijk ontgoocheld. De helft was om weg te gooien en de rest gaf niet écht de ervaring weer .En tegelijkertijd was mijn eigen “experience” en genot van het skiën tijdens het filmen weg, terwijl ik film of foto’s neem kon ik echt niet genieten van de sneeuw, de snelheid, de vrijheid, het onbeschrijflijk gevoel dat enkel een wintersport-liefhebber kan begrijpen.
En dan zijn die kleine praktische monteerbare toestelletjes natuurlijk wel gemakkelijk… en toc
Begrijp me niet verkeerd, foto’s zijn fantastische dingen om herinneringen op te halen, maar het blijft voor mij  onmogelijk om de totaalervaring zo in een doosje te steken.

Tip van de week!

Mijn tip van de week is… Beleef vanuit je zintuigen en niet enkel vanuit je smartphone of tablet. Het zal een rijkere herinnering zijn! En als je toch graag enkele indrukken wil meenemen voor later, beperk het dan. Neem een paar foto’s, een kort filmpje en geef jezelf dan over aan de ervaring! Want die ervaring , die is voor het leven in jouw brein gebrand!
Oh… en onze skireis ?We hebben er een mooie dag uit gepikt om foto’s en filmpjes te nemen. Ik heb zeer bewust tijdens de vakantie niets gepost, gewacht tot we terug waren. En ik haal nu met veel plezier mijn smartphone boven om onze ski-avonturen te delen met familie en vrienden en zotte verhalen te vertellen.
10431690_10153123960395929_7124741224848492593_n
Ik heb vooral genoten op de piste, en geen enkele high tech camera voor het gewone volk kan vastleggen wat ik voelde en beleefd heb. Dàt zit in mijn hoofd!!