Digitale Detox op vakantie?

Home » Digitale Detox op vakantie?

Ik werd onlangs geïnterviewd door Radio Noord-Holland over Digitale Detox op vakantie. Hier volgt een kort verslagje en het volledige interview.  🙂

Ik ga op vakantie en ik neem mee…

Zonnecrème, zonnebril, bikini. En de laptop, de smartphone, de tablet? Wat doen we daarmee? “Geniet met mate” is het antwoord van Christine Wittoeck, Digital Detox expert bij Samurai@Work.. 

Tijdens een interview in het programma Spitsuur van RTV Noord-Holland  pleit Christine voor een gezonde digitale detox. Digitale communicatiemiddelen zijn handig, leuk, snel en vooral niet meer weg te denken uit ons werk en dagelijks leven. Maar de verleiding tot afleiding van het hier en nu en soms zelfs de verslaving zijn niet veraf. Het is zozeer een gegeven vandaag de dag dat er zelfs een term voor bestaat: FOMO (Fear Of Missing Out). De angst om iets te missen en dus altijd online willen zijn. De FOMO beperkt ons om helemaal in het hier-en-nu te leven. En laat dat nu net de bedoeling zijn van een ontspannende vakantie: digital-detox-imageeven loskomen van het werk en de rest van de wereld

Vakanties en hotels bieden steeds vaker een plek aan waar géén wifi of online verbindingen zijn. Iets waar meer en meer mensen naar snakken, blijkbaar. 

Christine adviseert geen afschaffing van digitale communicatie op vakantie, wel voor een gezond, bewust en matig gebruik ervan. Laat ons op vakantie vooral ook genieten van een  _en ja hoor, ook daar is al een term voor gevonden_  JOMO: Joy of Missing Out.

Hier kan je het interview beluisteren.