Ik heb tijd te kort ?!!

Home » Ik heb tijd te kort ?!!
Digital Detox op vakantie

dec 30, 2014 | Varia | 1 reactie

Er zijn te weinig uren in 1 dag… Ik heb tijd te kort… Ik heb nog zoveel te doen… Hoe vaak horen we dit soort slogans niet, door onszelf uitgesproken, door onze collega’s, vrienden, familie…

Om eerlijk te zijn… ik heb nog niet dikwijls iemand tegen mij horen zeggen “Jij hebt te weinig uren in 1 dag”, neen , we zeggen dat tegen onszelf.
De enige die vindt dat er tijd te kort is, zijn wijzelf… dus

als ik niet vind dat er te tijd te kort is, dan is er toch geen tijd te kort ?!!

Bedenking

Een doordenker?

Als we op een positieve manier kijken naar tijd en de tijd een beetje “tijd” geven om gepland te worden, de tijd gebruiken om te focussen, valt er dan geen last van onze schouders?

Ons gevoel van tijdsgebrek wordt o.a. gevoed door perfectionisme, faalangst, chaos in de omgeving, geen “nee” kunnen zeggen, enz.

Vandaag voelde ik ook weer die tijdsdruk, ik moest nog zus en zo, ik mocht dit en dat niet vergeten en had me dan nog gecommitteerd voor een vergadering… De alarm bel ging af en … gelukkig… ik hoorde ze.

Het was tijd (!) om even stil te staan, even tijd nemen voor mezelf…

wat is hier prioriteit, waar ligt mijn focus nu, wat wil ik nu…

Van daaruit heb ik vandaag beslist om een vergadering niet bij te wonen, het idee dat ik nog administratie moest doen geconcretiseerd door het te plannen in mijn agenda en 20 min “niks” ingelast om op mijn positieven te komen. En dat, dames en heren, voelde zooooo goed!!

Het gevolg was fantastisch… mijn gedachten waren terug op een rijtje en ik heb toch nog vandaag mijn mindmap gemaakt rond mijn plannen voor 2015…

 

En 1 van mijn voornemens is om mijn tijd beter te gebruiken, meer te genieten en te plannen!

Het beloofd een spannend jaar te worden!!

 

Inschrijven op mijn E-Zine kan hier, je krijgt dan ook onmiddellijk 4 praktische digital detox tips in je mailbox!

Van harte een super 2015 gewenst!