No-WIFI! Wat nu?

Home » No-WIFI! Wat nu?

Ik had afgesproken, in een gezellige eetgelegenheid mét wifi. Ik had erop gerekend, ik ging een paar uurtjes vroeger dan afgesproken er naartoe en dan bij een heerlijke “latté” aan mijn verslag werken.

En dan … No-WIFI!

Wat nu?

Wat nu?

Er is een technisch probleem, momenteel geen connectie. Dat meldt de barista terwijl hij mijn latté voorziet van een heerlijke melkschuimlaag. “No-Wifi , sorry mevrouw, een stukje broodpudding erbij?”

Frustratie? Eventjes, ik geef het toe… Bijna neem ik zelfs de broodpudding, uit frustratie.
Je blijft natuurlijk wel even prutsen aan je laptop, tegen beter weten in. Wifi uit… wifi aan… nog steeds geen connectie. Ik heb geen alternatief beschikbaar, verdorie! Na de ontgoocheling, berusting: dat wordt dus niet werken. Mijn stressmannetje wrijft in zijn handjes: yep… avondwerk!

Ik kan ook zonder wifi werken!

Maar dan kom ik tot de ontdekking dat ik perfect een groot deel van mijn werk kan doen zonder “geconnecteerd” te zijn. De inspiratie begint na een tijdje echt te stromen. Ik wordt er af en toe herinnerd aan het feit dat ik geen connectie heb, wanneer ik bedenk dat ik een beeld of een informatie op internet wil opzoeken. Ik zet een “placeholder” zoals dat heet, een dik vet vraagteken, en werk rustig verder, volledig in flow. Na een uurtje heb ik gedaan wat ik kon doen. Ik heb nog een uur voor mijn afspraak er is.

Tja, als er dan toch geen wifi is…

Ik bestel nog een latté en snuiter in de boeken en tijdschriften die om me heen liggen, lees de krant en haal er een interessant artikel uit. Tegen de tijd dat mijn afspraak er is , heb ik meer gedaan dan ik had durven dromen.

Mijn verslag vergt enkel nog wat opzoekwerk en een “final touch”: de “vette vraagtekens” nog invullen met een leuke quote of beeld. Het waren vruchtbare uren, jawel, zonder wifi. Ik heb een interessant artikel gevonden en heb me even kunnen ontspannen in een boek dat ik anders nooit zou hebben vastgepakt.

Mijn afspraak is er, en ik krijg het compliment dat ik er ontspannen uit zie. Ik wil het misschien wel niet toegeven, maar jawel hoor, ik kan effectief bergen werk verzetten … zonder wifi!

Hoe reageer jij zonder wifi? Hoe is het voor jou om even niet bereikbaar te zijn

 

Ik lees graag jouw ervaringen onderaan deze post!