Vakantie! Bereid ook digitaal voor!

Home » Vakantie! Bereid ook digitaal voor!

Vakantie!

Ik ben er klaar voor – 2 Weken vakantie.

Net nog een interview voor de standaard (publicatie in de komende dagen) afgewerkt en deze blog uitsturen. Dat zijn mijn laatste wapenfeiten voor de vakantie.

Niet alleen ben ik bezig geweest mijn vakantie te plannen en voor te bereiden, ook mijn omgeving en mijn digitale wereld is mee voorbereid.

Out of office  en voicemail, maar ook mijn to do’s na de vakantie staan al netjes ingepland met voldoende tussenruimte voor de dingen die toch nog tijdens de vakantie opborrelen en gedaan moeten worden.

Dus naast deze checklist

 • Boekingen? Check!vakantielijst
 • Alles gewassen dat er mee moet? Check
 • Reis apotheek aangevuld? Check
 • Budget voorzien? Check
 • Lectuur klaargelegd? Check
 • House-sitters? Check
 • Voldoende katten-eten? Check
 • Valies ingeladen? Check

Is er ook deze checklist

 • Auto office ingesteld? Al lang check!
 • Voicemail ingesproken ? Check
 • Inbox clean? Check
 • Contacten zowel schriftelijk als mondeling laten weten dat ik er tussenuit ben van 13 juli tot en met 31 juli? Check

Christine, doe jij een digital detox op vakantie?

Een gekke vraag eigenlijk, digital detox is voor mij een continue gegeven, de balans zoeken tussen online en offline werken en leven, zelfzorg door mijn bereikbaarheid onder controle te houden en niet te verglijden naar een geleefd worden door technologie.

Dus eigelijk ja en neen. De smartphone gaat mee, maar is geen vast onderdeel van mijn handbagage. Social media is ook geen onderdeel van mijn vakantie; email laat ik voor wat het is, mijn notificaties op smartphone staan sowieso uit. Tablet en pc blijven netjes thuis (die krijgen ook vakantie). Wees gerust (of ongerust) ik post wat kiekjes als ik terug ben 🙂

En die volle inbox?

Daar spendeer ik mijn eerste werkdag na mijn vakantie 5 minuutjes aan:

 • ik maak een folder “vakantie juli 2017”
 • ik zet alle emails uit de inbox in deze folder
 • klaar!

En dan doe ik mijn ronde, face-to-face of telefonisch, bevraag ik mijn omgeving, mijn project collega’s en contacten, naar de “hot” items en haal enkel die emails terug waar ik werkelijk tijd in moet steken. Ik ben wel paranoia genoeg om niet de drastische “delete-emails-in-vakantie” te doen, dat laat mijn controlefreakje toch nog niet toe 😉

Time-out

Ondergetekende gaat er dus even tussenuit, de batterijen opladen, chillen en genieten. Niet dat ik niet geniet van mijn werk, toch is het hoog tijd om even op STOP te drukken. Even een time-out te nemen. Ik vertrek met een gerust gemoed.

Ik hoop dat jullie dat ook doen en misschien mijn boek start to digital detox in je lectuurlijst hebben zitten 🙂

 

Fijne zomer toegewenst!