Start to Digital Detox

Nu nog beter met het handige Start to Digital Detox werkboek

Herkenbaar?

 • Het koud zweet breekt je uit als je aan je inbox denkt
 • Je hebt het gevoel een slaaf van je smartphone of tablet te zijn
 • Je voelt je gedwongen om meer tijd aan sociale media te besteden dan je lief is
 • Je komt vaak moe en gefrustreerd thuis, met het gevoel dat je niks hebt gedaan en toch heel de tijd op de computer bezig bent geweest
 • Je krijgt vaak opmerkingen van je omgeving dat je te veel belang hecht aan technologie
 • Je hebt last van een schuldgevoel als je niet direct kunt antwoorden op e-mail, sms, telefoon, …
 • Je voelt je verloren als je je smartphone niet direct bij de hand hebt. Je voelt je naakt zonder

Voor wie?

Dit werkboek is ideaal voor iedereen die eindelijk eens wil weten hoe het nu écht zit: ben je digitaal verslaafd of heb je alles perfect onder controle?  Wil je inzicht krijgen in jouw digitaal werken en communiceren – bezorgt je huidige communicatiegedrag je comfort of stress – dan is dit jouw hulpmiddel!

24u/dag & 7 dagen/week

Digitale werkmiddelen zijn zowel privé als professioneel niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. De evolutie van digitale technologie stelt de mens in staat om in kortere tijd meer informatie te ontvangen. We kunnen nu 24 uur per dag en 7 dagen per week communiceren.

De toenemende snelheid waarmee ons in dit hoogtechnologische tijdperk informatie wordt voorgeschoteld kan evenwel leiden tot:

 • Informatie overvloed en stress
 • Een negatief effect op productiviteit en efficiëntie
 • Afleiding van het échte werk
 • Impact op het veiligheidsgedrag door een verminderde concentratie en focus
 • Verhoogd ziekteverzuim door o.a. burn-out
 • Burn-out en depressie

Het is dan ook essentieel om een goede balans te vinden tussen online en offline werken en communiceren

5 stappen

Dit werkboek naar een bewuster digitaal leven is onderverdeeld in 5 stappen. Je kan namelijk pas effectief en duurzaam verandering doorbrengen als je er de tijd voor neemt!

 1. Voorbereiding
 2. Digitaal communiceren
 3. Sociale media
 4. E-mail
 5. Planning

Je kan kiezen of je de stappen in volgorde doet of je kan er eentje uitpikken waar je mee wilt werken.

De opdrachten zijn er allemaal op gericht om je meer inzicht te geven en om bewustwording te creëren rond jouw gedrag ten opzichte van technologie en communicatie.

Digitaal comfort

Start to Digital Detox is een compact en praktisch werkboek.

Het is je persoonlijk hulpmiddel om eventuele stress, veroorzaakt door digitaal werken en communiceren, te herkennen en aan te pakken. Je zal effectief stappen kunnen ondernemen om die stress te verminderen, je productiviteit te verhogen en je leven aangenamer te maken. Anderzijds zal het je ook inzicht verschaffen in je ideale wereld van digitaal communiceren en werken.

Voor organisatie en mens

Christine gelooft sterk dat een ‘Digital Detox’ je (digitale) communicatiecultuur op punt stelt.  Dit is essentieel om efficiënt en productief te kunnen werken, op een veilige en gezonde manier, en het draagt bij tot een betere bedrijfscultuur.

Vanuit die context ontwikkelde ze ‘Start to Digital Detox’, om zo digitaal te kunnen werken en communiceren op een gezonde en evenwichtige manier. Digital Detox is de methode om een goede balans te vinden tussen online en offline werken en communiceren, en dit in lijn met de missie en visie van een afdeling en/of bedrijf, de persoonlijke waarden en normen. Het is een middel om het welzijn van de werknemers te verhogen.

Deze methode is gericht op een duurzame gedrags- en cultuurverandering, het op punt stellen van je (digitale) communicatiegedrag. Dit werkboek laat toe om je individuele digitale onrust en/of comfort in kaart te brengen.

Bestel jouw exemplaar van het boek
“Start to Digital Detox”

Dit praktische boek heb je al voor slechts 18 euro (incl BTW – excl portkosten).

Na het invullen van onderstaand formulier krijg je een bevestigingsemail dat uw bestelling is toegekomen. Zodra deze verwerkt is krijg je binnen de 3 werkdagen een email met de betalingsgegevens. Wij sturen met veel zorg jouw bestelling op van zodra de betaling geregistreerd is.

Bestelling boek
Bedrijf*
Btwnummer?
Voornaam*
Achternaam*
E-mail*?
Straat*
Postcode*
Plaats*
Land
Aantal exemplaren*
Lead Status
Lead Bron

Wie is Christine Wittoeck?

Christine Wittoeck is een ervaringsdeskundige. Eind 2010 kreeg ze de diagnose ‘burnout‘.

Drie jaar later begon Christine aan een nieuwe carrière met een groter inzicht in haar talenten en passies, en terug heel veel zin in het leven.

Tijdens haar hersteltraject identificeerde zich een belangrijke handlanger van haar burn-out. Ze noemde het ‘digitale onrust‘.

Het was niet de oorzaak, maar eerder de brandstof voor haar burn-out, een energievreter die haar reeds uitgebrande lichaam en geest verder uitputte.

tem je digitale stress

Schrijf je in voor Digital Detox

Vul dit formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

You have Successfully Subscribed!