Digitaal Dieet (Koppen – 23 September 2015)

“Rij je terug naar huis als je je gsm bent vergeten? Geeft internet stress op het werk?” Zo begint een workshop van digital detox coach Christine Wittoeck, zelf ooit verslaafd aan het internet en nu ‘digitale ontwenningsevangelist’ in bedrijven.

“Totaal afkicken heeft geen zin. Ik vergelijk het met een dieet, je moet je gedrag aanpassen als je blijvend en gezond wil vermageren. Een crashdieet werkt niet.” Christine begeleidt ook individueel mensen met ongezonde digitale gewoontes. “2 op de 5 Vlamingen heeft symptomen van een internetverslaving. Je slaap lijdt eronder, maar ook het gezin en het werk. Het kan levens verwoesten en relaties breken.”

Bart De Waele, CEO van het digitaal communicatiebureau Wijs, gaat twee weken op zo’n digitaal dieet. “Ik ben continu online, in de auto, op het toilet enkel niet in mijn slaapkamer. Ik heb een grote angst om zonder stroom te vallen en soms verdrink ik wel in de e-mails. Ik ben heel benieuwd of het me zal lukken!”

<iframe src="https://player.vimeo.com/video/189977023?title=0&byline=0&portrait=0" width="640" height="360" frameborder="0" webkitallowfullscreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe>