App-hopping: zich verliezen op je smartphone

Home » App-hopping: zich verliezen op je smartphone

Ik heb mezelf betrapt, betrapt op “app-hopping” .

Jawel, ook ik laat me soms strikken in de valkuil van de “verleiding tot afleiding”.

De aanleiding hiertoe is een fysiek ongemak, waardoor ik momenteel geen auto mag rijden. Alle verplaatsingen gebeuren nu met trein, tram, taxi en bereidwillige familie of vrienden die als chauffeur willen optreden… in die volgorde.
Op de trein is de verleiding tot afleiding op de smartphone groot.
Op zich is er helemaal niks mis om de tijd op de trein nuttig of plezierig te gebruiken. Is het met een boek, de krant of je smartphone, helemaal OK.
Ik heb me echter betrapt, ik bleef “plakken” aan mijn smartphone, ik deed aan “app-hopping”.

“app-hopping” ….  springen van de ene app naar de andere, van nieuws site, naar Facebook, naar email, naar spelletje, naar nieuwssite, naar Facebook, naar… zich verliezen op je smartphone…

Ook ik trap dus nog af en toe in de valkuil van me te verliezen. Ik overschrijd het kantelpunt van nuttig en plezierig naar overdadig en nutteloze informatieverwerking. En dan voel ik dat dit mij energie kost. Gelukkig besef ik dit, observeer ik mezelf, kies en beslis wat ik er kan aan doen. Op die manier kom ik terug in balans.

Even terug mijn eigen doe-boek oppikken zet me terug met mijn voetjes op de grond !

Wil je mijn verhalen live horen? Tips krijgen om je eigen balans tussen on- en offline  te verbeteren?

Dat kan, in oktober en november ben ik gastspreker op 2 events: Festival Retour in Hasselt en De Veranderfabriek in Aarschot.
Enkele tips mocht ik alvast meegeven tijdens een interview voor Het Nieuwsblad, je vind het op mijn webpagina bij DDA in de media.

Ik hoop jullie op 1 van de komende lezingen te zien!

Heel graag tot dan 🙂

Christine