Digital Detox or not to digital detox?

Home » Digital Detox or not to digital detox?
Smartphone addiction!?!

mei 22, 2015 | Digital Detox Tips, Varia | 0 Reacties

Aan de ene kant verschijnen meer en meer artikels met titels zoals in de laatste Flow “de verleiding van de afleiding“, die aansporen tot minder gebruik van technologie en digitale communicatie middelen. Aan de andere kant kom ik een artikel tegen met een schijnbaar tegenstrijdige titel “No need for digital detox“.

To digital detox or not to digital detox???

To digital detox or not to digital detox?

To digital detox or not to digital detox?

Gaan we wat dieper en de artikels eens echt lezen , dan gaat het uiteindelijk allemaal over hetzelfde:
– het is inderdaad geen optie en niet nodig om digitaal werken en communiceren te verbannen
– het is absoluut een noodzaak om beter om te gaan met deze “hulp”-middelen, ze te integreren in onze leefwereld op een manier die niet alom overheersend is, maw onze digitaal gedrag aan te passen.

Net zoals een dieet een werkwijze is om jouw eetgewoonten in kaart te brengen en je te helpen om de juiste eetgewoonten die passen bij jouw lichaam en in jouw leven, aan te leren.

Zo is Digitale Detox een hulpmiddel om jouw gedrag naar digitaal communiceren en gebruik van technologie in kaart te brengen en aan te passen , zodat jouw work/life integratie optimaler wordt en blijft.

Wanneer je Digital Detox plaatst in de context van reizen, dan kom je in de modus van een”crash-dieet”. Zo een technologie-vrije vakantie of zelfs weekend kan ontzettend deugd doen, laad de batterijen op en bij een klein percentage van de mensen zal het de ogen doen open gaan. En net zoals bij een crash dieet ga je wellicht een korte periode hebben van beterschap, maar die oude gewoontes komen snel terug boven drijven. Na zo een digitaal-vrij verblijf vallen we heel snel terug in onze oude routine, verleidingen en afleidingen. En die bomvolle mailbox, de volgesproken voicemail en die gemiste telefoontjes, die heel nadrukkelijk om aandacht vragen, helpen daar natuurlijk niet bij.

Een Digital Detox vakantie is fijn, nuttig en kan een eye-opener zijn, het gaat veel kans niet duurzaam ons gedrag veranderen!

Om écht gedragsverandering te krijgen moeten we er tijd, geduld en inspanning voor over hebben. Ipv een crash dieet gaan we onze eetgewoonte willen aanpassen en dat vraagt meer dan een korte digital detox .

Gedragsverandering vraagt om observatie, acceptatie en dan échte actie, zo ook bij digitaal werken en communiceren.

Om jullie toch op weg te zetten heb ik een online training gemaakt: “start to digital detox in 4 weken”.

Digital Detox in 4 weken is een online trainingsprogramma dat je kan volgen op jouw tempo.

Online programma

Start to Digital Detox in 4 weken – Online programma

Na deze 4 weken:

  • Herken je jouw digitale afleiding
  • Verhoogt jouw efficiëntie op het échte werk
  • Daalt de frustratie rond digitale communicatie
  • Gebruik je digitale communicatie op de manier die voor jou wél werkt
  • Heb je duurzame tips om ook op lange termijn niet afhankelijk te zijn van digitale tools

Je krijgt de video lessen in je mailbox, een écht werkboek per post naar jou thuis opgestuurd en je krijgt toegang tot de besloten facebook groep waar de deelnemers en ik elkaar motiveren en verder helpen.

Digital Detox in 4 weken iets voor jou? Alle informatie kan je hier vinden.

 

Meer info nodig, aarzel niet en contacteer mij, je vindt mijn contact gegevens hier.

tot gauw!!

 

Christine