Fingerfood en digital detox???

Home » Fingerfood en digital detox???

Fingerfood en digital detox?? Euh…

1 van mijn standaard tips die ik meegeef tijdens keynotes en workshops is om maximaal single tasking toe te passen: Focus op 1 taak.
Op die manier geven we ons brein voldoende ruimte om te recuperen van de overvloed aan informatie en beslissingen die we krijgen en nemen gedurende de dag.

En soms krijg ik van de deelnemers geweldige feedback. Zo ook van F.

Het was al een hele tijd geleden dat we elkaar nog gesproken hadden. En mijn wenkbrauwen gingen toch eventjes omhoog bij het lezen van de titel van zijn email.

Konijn en kippevleugels

Hey Christine,

Ik kreeg vanmiddag een glimlach op mijn gezicht en moest aan je denken…

Tzit zo: ik laat me de laatste tijd gemakkelijk verleiden om smiddags tijdens de bokes op mijn gsm bezig te zijn (nieuwsblad, fb checken… je weet wel). Niet dat ik er echt last van heb, maar ik heb ook niet het gevoel dat ik er gelukkig van word…

Ik heb nu een oplossing gevonden: gewoon een restje konijn opwarmen, een overschotje kippenvleugels of een stukje gerookte makreel eten…. Met mijn handen, niet tussen de boterham 😉

Gevolg: Vettige vingers, en hoppa gedaan met GSM’en. En ik hoorde gelijk de vogeltjes in de tuin.

Wilde ik even met je delen 😊

Grts!

F.

TOPTIP: Fingerfood for lunch en smartphone aan de kant!

We nodigen jullie dus uit om de lunch schermloos met veel smaak en aandacht te verorberen. Fingerfood en digital detox is dus nog niet zo een slecht idee. Hou je gsm netjes en proper, dus aan de kant… en geniet!

Zet je op een leuke plek om te eten, ga buiten, met collega’s, neem je tijd!

En dat is niet alleen goed voor ons brein, ons spijsverteringstelsel zal daar ook zeer dankbaar voor zijn. Ons lichaam heeft aandacht nodig, doch, als er verschillende taken opgedragen worden, dan gaat ons brein de energie verdelen. De energie die dan naar vb. het afschuimen van nieuwssites of het verwerken van berichtjes gaat, die gaat dan niet naar ons verteringstelsel.

En daarbovenop …. ga je met meer smaak kunnen genieten van je lunch.

Ja maar…

… hoor ik vaak.

” Ik doe dan al de moeite om me niet te laten afleiden door mijn smartphone tijdens het werk, mag ik dan ook niet eens mijn persoonlijke berichten checken tijdens mijn lunch pauze?”

Oh, jawel hoor… ik nodig je graag uit om je tijd dan bewust te verdelen tussen de dingen die je graag doet tijdens je lunchtijd (of pauze). Kies bewust wat je doe, en doe het … je raadt het al… single task!

Heb je vb. 45 minuten lunchtijd, dan kan je er voor kiezen om

  • 30′ met aandacht je lekkere lunch te verorberen
  • 15′ je persoonlijke digitale berichten info te raadplegen en verwerken.

 

Eet met aandacht

kies bewust voor je invulling van je pauze..

en Fingerfood helpt!

(bedankt F. !)

  • Ben je overtuigd dat je smartphone wat minder laten roepen zeker een optie is, maar weet je niet goed op welke manier je dat het beste aanpakt?
  • Wil je ook jouw digitale werken en leven optimaliseren?
  • Jouw digistress in kaart brengen en ombuigen naar digitaal comfort?
  • Wij jij gezond en bewust leven en werken met jouw digitale communicatie?
  • De overdaad aan digitale prikkels aanpakken?
  • Wil jij binnen je bedrijf een sessie rond Digital Detox?

Ik inspireer graag met een demo van mijn “prikkelarme” telefoon tijdens een workshop “Detox your Phone” of zet je collega’s aan om meer te “single tasken” tijden een workshop rond productiviteit en efficiëntie met direct toepasbare praktische tips en tricks.

Stuur jouw vraag voor meer informatie naar info@digitaldetoxacademy.eu of vul het contact formulier in!

Tot binnenkort!

Christine