Boeken Tip “In het echt ben ik veel leuker” – R. van Dinteren & K. Nijsmans

Home » Boeken Tip “In het echt ben ik veel leuker” – R. van Dinteren & K. Nijsmans

Boeken Tip “In het echt ben ik veel leuker!” – Ria van Dinteren en Katelijn Nijsmans

Ik sta het liefst van al voor een groep mensen, klein, groot , mega – groot… allemaal goed. Als ik kan inspireren en motiveren, de mensen mee krijgen in mijn verhaal, hen inzichten geven , aan de slag zetten en tegelijkertijd eens goed kan doen lachen. Dan is het “me happy”! 🙂

Het hele corona gebeuren heeft in maart 2020 een abrupt einde gemaakt aan het “live” aspect. Tot voor een paar weken  heb ik zo goed als geen live trainingen of workshops gegeven. gelukkig komt dat nu stilletjes aan terug.

Toch heeft die periode ook voor mij een ommekeer betekend. Ook ik heb de kaart van online trainen en workshops geven getrokken. En guess what? I like it!!

Jawel, het lijkt contradictorisch, maar ik geef met veel plezier online sessies rond digitale detox, detox your phone, focus en productiviteit. Ik moet eerlijk toegeven dat het een proces van trial en error was. De eerste sessies zijn niet meer te vergelijken met hoe ik het nu aanpak. de camera is nu mijn live publiek, doch ik merk dat het me veel meer inspanning kost om de energie hoog te houden bij een digitale sessie ten opzichte van een live sessie

Had ik toen maar dit boek bij de hand gehad!!

Ria en Katelijn geven in dit zeer praktische boek hun expertise rond neurowetenschappen en online didactiek prijs.

Ze baseren zich op de 5 grote breinprincipes, zoals zij ze benoemen:

  1. Veiligheid en emotie
  2. Verwerking
  3. Verbinding
  4. Zintuigen
  5. Focus

In 5 zeer praktisch en leesbare hoofdstukken geven ze inzichten, checklist, do’s en don’ts , een aanrader voor eenieder die online trainen (nog) beter onder de knie wil krijgen!

Toppertjes uit het boek:

  • De dry-run-timeline: om je zo goed mogelijk voor te bereiden voor een top inline beleving
  • Een overzichtstabel van de hybride modellen
  • De tips in het kader van verbinding: een stapje verder dan “hoe gaat het met je…”
  • De neuropsychology van powerpoint
  • Focus (ook een stokpaardje van me) : een checklist van “hooks”

Beschikbaar in de Standaard Boekhandel!

Op zoek naar nog meer vakboeken? Check zeker de website van Kloosterhof. 

Enjoy!

Christine