Ik ben Corona beu

Home » Ik ben Corona beu

Ik ben corona beu, echt waar.

Ik wil naar buiten, mijn vrienden zien, geen alarmbellen continu horen

! Afstand bewaren!

! Mondmasker niet vergeten!

Gewoon een terrasje gaan doen en niet argwanend kijken naar de opstelling van de tafels, of de obers wel hun handen ontsmetten en hun mondmasker (juist) dragen.

Ik wil vrij kunnen babbelen, flaneren in de stad, in mijn dorp. En vooral… ik wil mijn familie en vrienden “tegen   mijn gilet trekken”. Ja, ik mis die energie uitwisseling van een gemeende stevige knuffel. Ik wil “live” communiceren …

Die digitale prikkels lijken wel allemaal van buiten af te komen. Is dat bij jullie ook?

  • Je wordt uitgenodigd voor online vergaderingen, gratis of niet gratis webinars;
  • je video chat met familie, vrienden en collega’s.

Je digitale communicatie is nog nooit zo sterk geweest. Social media heeft nog nooit zo actief een rol gespeeld in je leven. Als ondernemer “moet” je de digitale kaart trekken of je gaat het niet overleven???

Die overprikkeling van digitale media en communicatie leidt tot digitale stress.

En de ene is hier al vatbaarder voor dan de andere. En het gevoel dat we dit niet onder controle hebben, helpt natuurlijk niet.

En toch ligt de sleutel naar een gezond digitaal gebruik bij onszelf. Een groot deel van die overprikkeling kunnen we zelf sturen, aanpakken. Ja, ook als ondernemer.

Ja maar, hoor ik je dan zeggen, ik moet toch top service kunnen blijven aanbieden aan mijn klanten?

Inderdaad, dat wil echter niet zeggen dat jouw gezondheid, zelfzorg en privéleven daardoor moet ge-impacteerd worden!

Ik mag corona dan wel beu zijn, ook ik moet schakelen. En ik voel dat het nu meer dan ooit de moment is om jullie te ondersteunen. Individueel begeleiden naar een stabiele digitale manier van werken, waar jij en je klanten alleen maar baat bij hebben. En ik bied dit ook online aan!

Ik geef je graag alvast enkele tips mee voor digitaal welzijn in lockdown:

  1. Kies het juist communicatie medium: is het e-mail, telefoneren, live meeting of een video call?
  2. Voorzie voldoende digitale rust: wissel voldoende af tussen online en offline werken
  3. Eet gezond en beweeg: vermijd corona kilo’s / tussen de calls en je focus-werk in, een wandeling, rek en strek oefening
  4. Slaap: voldoende en regelmatig
  5. (Digitale) grote schoonmaak: opruimen in FB vriendjes, aantal social media accounts, foto’s op je gsm, documenten, enz…
  6. Rituelen: de moment om rituelen uit te testen zoals ochtendmeditatie, rekoefening of gezond ontbijt

Heb je moeite met de eerste tip? Download dan hieronder meteen mijn flowchart!

 

Download workflow
Voornaam*
Achternaam*
E-mail*
Ik ga akkoord met het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden.

Ondersteuning nodig? Contacteer me….

Digital Detox Academy kan met jou bekijken waar binnen jouw bedrijf de knelpunten zitten en hoe jullie dankzij de juiste digitale kanalen een serieuze besparing kunnen doen! Niet alleen op jullie budget, maar ook op het stressniveau van jullie werknemers.

Wil je jouw team , bedrijf slimmer met hun smartphone laten omgaan? Organizeer dan de workshop “Smarter Than Your Smartphone” om jouw medewerkers te ondersteunen naar minder digistress, meer focus én werkbaar werk!