Ik krijg daar de wubbes van!

Home » Ik krijg daar de wubbes van!

In Antwerpen zeggen we, “Ik krijg daar de wubbe van!” of “ik kraaig et ervang oep mijn seskes”…

Met andere woorden, mijn haar komt er recht van omhoog, ik erger me dood….aan het volgende …

Je belt iemand op en je er wordt binnen de 2 tonen opgepakt, het gesprek loopt dan als volgt

“Hallo met Jan” (geruis op de achtergrond)
“Goedendag , het is hier met Christine Wittoeck”
“Met wie, sorry, ik hoor het niet goed”
“Je spreek met Christine Wittoeck, spreek ik met Jan Peeters?”
“Jawel daar spreekt u mee” (nog meer geruis op de achtergrond)
“Goeiendag, ik had graag….”
“Momentje, ik kan u niet goed horen , ik zit in vergadering! Kan je straks terugbellen?”
….

Dat is het moment dat mijn haar recht omhoog komt. Een hoop vragen schieten door mijn hoofd..

 • Waarom neem je je telefoon op als je in vergadering zit?
 • Hoe kan het dat je weet dat je een oproep hebt?
 • Hoe belangrijk is die vergadering?
 • Doet hij dat ook als hij met mij in vergadering zou zijn?

Ik heb het er al vaak over gehad met andere ondernemers.

Dit zijn enkele van de redenen waarom ze toch die telefoon willen horen en opnemen – en mijn gedacht erover (ik herhaal , het is helemaal mijn gedacht hé!)

 • Het moest eens dringend zijn
  Wel ,  Ten eerste: hoe groot is de kans dat er net dan een dringende telefoon is?
  En wat is dringend?
  Als het echt echt dringend is en niet kan wachten tot je uit die vergadering bent, dan zullen ze je wel vinden op een andere manier. Trouwens je kan, als je weet dat je dringende oproepen kan verwachten, ervoor zorgen dat je telefoon wel een alarm geeft als er 3 keer kort achter elkaar wordt gebeld door hetzelfde nummer.
 • Ik moet beschikbaar zijn voor mijn klanten
  Tja, dat is natuurlijk een keuze. En toch, ik ben ervan overtuigd dat er weinig beroepen zijn waar je instant beschikbaar moet zijn. En als dat is, dan hoop ik dat je die permanentie niet in je eentje moet dragen, hello Burnout!
  Dus is het misschien het overwegen waard om die “altijd beschikbaar” service te veranderen en je klanten te informeren hoe ze het best op hun wenken worden bediend (en niet door jou 24/7 te kunnen bellen).
 • Ik zou een prospect kunnen verliezen
  Mmmm…als je zorgt voor een goede voicemail, dan denk ik niet dat je die zomaar zal kwijt zijn. Ik weet het, het hangt heel erg van je business af, maar ik nodig je toch uit om eens kritisch na te denken… Wat is de kans dat je de prospect binnen haalt wanneer je met volle aandacht terugbelt of met een verschrikkelijk geruis de klant niet hoort en hem meedeelt dat hij best later belt?

Choose your battles, kies wanneer je bereikbaar bent en hoe, het zal je een pak stress besparen en frustraties vermijden bij diegene die jou belt.

Wil jij jouw digitaal landshap optimaliseren zodat je optimaal service levert, met focus en minder digistress?
Voor jouw team, bedrijf? Of voor jezelf als ondernemer?

Vraag een digitale koffie met mij en ik bekijk samen met jou wat we kunnen doen en hoe een digitale detox een wereld van verschil kan maken.

1 + 12 =