Je smartphone roept!!!

Home » Je smartphone roept!!!

Je smartphone roept,  in de file, bij de dokter, op de bus, in de vergadering….

Jouw smartphone, jouw vriend, of is het jouw onafscheidelijke partner of zelfs stalker?

Je zit te wachten bij de dokter, de verveling slaat toe en je smartphone roept. Als in een automatisme grijp je naar je smartphone. Terwijl je je email checkt, vliegt er een berichtje van whatsapp over je scherm. Je switch naar WhatsApp om dan een notificatie van een sms te zien voorbij vliegen.
Ondertussen roept Facebook dat er 5 ongelezen berichtjes in je Messenger zitten en zie je een rood bolletje met 25 bij het instagram icoontje.

Je bent aan het app hoppen, waarbij waarschijnlijk de meerderheid van de informatie die je voorgeschoteld krijgt van weinig tot geen nut zijn. En wellicht kan je daar bovenop de verleiding niet weerstaan om tot nog even die candycrush te openen.,

En dit is nog maar enkel op je smartphone, wanneer je op je laptop werkt zijn er ook nog aandachtstrekkers. Of beter gezegd, aandachts-opslokkers: naast je onafscheidelijke mailprogramma kan je je verliezen in een search op google, eindeloos blijven verbeteren van de powerpoint, oeverloos herschikken in word en afgeleid worden door het interne msg systeem…

Herkenbaar? Voor mij zeker wel, ik heb me er in gewentelt, ik heb me er in veloren. Voor mij was de digitale evolutie en die technologische mogelijkheden naast enorm interessant ook de brandstof van mijn burn-out.

Digitale werkmiddelen zorgen te vaak voor digitale onrust en laat dat nu de ideale bondgenoot zijn voor burn-out.

Leer de verleiding tot afleiding de baas te zijn

Ik geloof dat je op een gezonde manier kan leven en werken met technologie en digitale communicatie. En ik wil het jullie graag aanleren, meegeven en dat kan op volgende gelegenheden:

Workshop: Van digitale stress naar digitaal comfort

Halve dag opleiding in samenwerking met Nest Your Desk.

  • Hoe vermijd je de valkuilen van hyper-connectiviteit bij thuis werkplekken en remote offices?
  • In welke mate worden we geleefd door technologie, kan het ons helpen in efficiëntie en effectiviteit?
  • In welke mate zijn we slaaf of meester van digitale (communicatie) middelen?
  • Wat is de impact van (digitale) stoorzenders en hoe krijgen we meer focus en dus meer werk gedaan op een dag?
  • Wat betekent digitale onrust voor jou, hoe helpen handvaten en praktische tips om dit om te buigen naar digitaal comfort?
  • Dinsdag 16 april (FR-Sessie) te Brussel 13:30 – 17:30 prijs 145€ inschrijven

  • Vrijdag 19 april (NL-sessie) te Gent 13:30 – 17:30 prijs 145€ inschrijven

Workshop: Smarter than your smartphone (Avond workshop)

Mijn smartphone, mijn leven zei ooit een deelnemer in 1 van mijn workshops. Het ding was onafscheidelijk, onzichtbaar verbonden met de dame.

In de workshop “Smarter than your smartphone” leg ik je uit van waar die verleiding tot afleiding komt. Wat het met ons doet en hoe we wel op een gezonde manier met deze fantastische technologie kunnen omgaan. Ik neem je mee door een digitale detox op jouw smartphone met als doel dat je naar huis gaat als gebruiker van dit technisch vernuft in plaats van er een slaaf van te zijn.  Zodat de smartphone jouw hulpje is in plaats van jouw baas.

  • Donderdag 9 mei te Hove ontvangst om 18:30 start om 19:00 – einde 22:00 prijs 145€ inschrijven

  • Woensdag 29 mei te Hove ontvangst om 18:30 start om 19:00 – einde 22:00 prijs 145€ inschrijven

Heel graag zie ik je op 1 van die dagen!

Christine